Buzdolabı Karlanma Yapıyor, Buz Tutmanın Nedenleri

Buzdolabı karlanma yapıyor, buzluk ile sebzelik kısmı buz tutuyor ve dolayısıyla sorunun kaynağını mı arıyorsunuz? Buzdolabının içi buz tutarsa yani karlanma yaparsa yiyecekler ve özellikle meyve ile sebzeler çok kısa süre de bozulur. Buna çok acil çözüm bulmanız gerekmektedir. Buzdolabı neden ne karlanma yapar ve arızanın nedenleri şu şekildedir.

Buzdolabı kapı lastiğinin hava alması, Buzdolabı gaz eksikliği yani gaz azalması, Derin dondurucunun nofrosh özelliğinin olmaması, Buzdolabı motor arızası, Termostat arızası ve ayrıntılı olarak buzdolabının karlanma ve buzlanma yapmasının nedenlerini öğrenmek için inceleme yapmak gerekir. İşte buzdolabının buzlanma, karlanma ve donma ile ilgili tüm detaylar…

Buzdolabının İçi Buz Tutuyor

Buzdolabın içi buz tutuyor yani karlanma yapıyor olması genellikle kapı lastiğinin hava alması, buzdolabı gaz azalması, termostat arızası ve buzdolabında gaz kaçağı olmasının belirtisidir. Bu önemli arızayı hemen tamir ettirmeniz gerekir. Aksi takdir de ömrü daha uzun olsun ve günlerce ilk günkü tazeliğini korumak için buzdolabına koymuş olduğunuz meyve ve sebzelerinize kısa süre de bozulacaktır. Buzdolabı karlanma yapıyor ise bu sağlık açısından da oldukça zararlıdır.

Buzdolabın içi buz tutuyor ve şüphelendiğiniz her hangi buzdolabı parçası ve arızası yoksa o zaman mutlaka buzdolabı servisi ve iyi bir buzdolabı tamircisi çağırmanız gerekmektedir. Çünkü buzdolabı karlanma yapıyor olması buzdolabı için çok önemli bir arıza olduğunu belirtmek isterim.

Buzluk Karlanma Yapıyor, Buz Tutuyor

Eski sistem olan buzlukların karlan ve içerisinde buzlanma yapması normaldir. Buzdolabının buzluğu karlanma yapıyor ve buz tutuyor olmasının birkaç arıza nedeni vardır. Eğer buz tutmayan son teknolojik bir dolap kullanıyorsanız ve buzdolabı buzluk karlanma yapıyor yani buz tutuyor şikayeti ile karşı karşıyaysanız size buzluğun karlanma yapmasının nedenlerini anlatmak isterim. Buzdolabı buzluğunun buz tutmasının nedenleri;

  • Sıklıkla yaşanan elektrik kesintisi,
  • Buzdolabı buzluk kapı lastiği arızası, tutmaması, kopması veya gevşek kalması,
  • Buzdolabı termik ve termostat arızası,
  • Buzlukta bulunan ara bölme rezistans arızası,
  • Buzdolabı gaz eksikliği ile de buzlukta karlanma ve buzlanma görülebilir.
  • Buzdolabı karlanma yapıyor sorunu sıklıkla buzdolabın delik olmasından da kaynaklanmaktadır.

Buzdolabı Karlanma Yaparsa Ne Olur?

Buzdolabının sebzelik kısmı yani büyük olan bölmesi buzlanma ve karlanma yaparsa meyve, sebze ve yiyeceklerinize çok kısa süre de bozulur. Buzdolabı karlanma yapıyor olması ile sebze ve meyveler de buz tutar. Buz tutan yiyecekleri bir daha kullanamaz ve birkaç saatte çürümesine neden olacaktır. Buzdolabı buzlanma yapıyor arızasını fark ettiğiniz de hemen buzdolabı servisi ve tanıdığınız özel beyaz eşya servisi çalışanlarına haber vermeniz gerekir.

Ayrıca buzdolabı buzlanma yapıyor olmasının başlıca nedenlerinden biri de buzdolabın çok eski olmasıdır. Her ne kadar eski olan buzdolabının içinin buz tutması normal bir durum olmasa da eski buzdolapların da bu sorun daha fazla görülmektedir. Ayrıca buzdolabı karlanma yapıyor sorunu eski buzdolaplarında daha fazla görülmektedir.

Buzdolabı Neden Karlanma Yapar / Buz Tutar?

Buzdolabı karlanma yapıyor sorununa çözüm bulamadınız mı? Buzdolabının karlanma ve içinin buzlanma yapmasının birkaç nedeni var. Eğer burada yazılan nedenlerden biri bile buzdolabınızda bulunuyorsa buzdolabının buz tutma nedenlerini bulmuşsunuz demektir. Bu sorunu ortadan kaldırarak buzdolabı tamircisi ve en yakın buzdolabı servisi ile iletişime geçmek zorunda kalmadan en uygun fiyata kendiniz bile yapılabilecek arızaların tamirinde başarılı olabilirsiniz. İşte buzdolabının karlanma ve buzlanma yapmasının nedenleri;

Buzdolabı gaz eksikliği: Buzdolabında gaz eksikliği meydana gelirse birçok farklı sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunlardan biri de buzdolabının karlanma yapmasıdır. Buzdolabı gaz dolumu yapılarak buzdolabının sebzelik ve dondurucu kısmının buz tutmasının önüne geçebilirsiniz.

Buzdolabı termostat arızası: Buzdolabı termostat arızası yaşanması ile buzdolabı dinlenmez ve dolayısıyla fazla soğutur. Bu da buzdolabının içinin buz tutmasına neden olur.

Buzdolabı delinmesi: Buzdolabında delik varsa buzdolabında gaz eksikliği meydana gelir ve buzdolabı karlanma yapar.

Buzdolabı gaz kaçağı tamiri: Buzdolabında gaz kaçağı varsa aynı şekilde buzdolabının buz tutmasına ve aşırı soğutmasına bir nedendir. Bu durumda yeni bir buzdolabı almak mı yoksa buzdolabı gaz kaçağı tamirini yapmak mı olduğu konusunda iyi bir karar vermelisiniz. Çünkü gaz kaçağını tamir ettirmek pahalı bir işlemdir.

Buzdolabının çok eski olması: Buzdolabı çok eski olması ve birçok parçanın deforme olması ile de buzdolabında karlanma ve buzlan görülebilir.

Buzdolabı rezistans arızası: Buzdolabı rezistans arızası yaşanması ile buzdolabı içerisinde bulunan buzu eritmez ve dolayısıyla buzdolabı aşırı soğutur.

Buzdolabı motor arızası: Buzdolabı motoru arızalı ise buzdolabı motoru düşük ya da çok güçlü havayı pompalar. Bu da buzdolabının az ya da çok soğutmasına neden olur. Buzdolabı motor arızası ile buzdolabı motor değişimi yapılması gerekir.

Buzdolabı kapı lastiği arızası: Buzdolabı kapı lastiği iyi tutmazsa, kapı lastiği hava alıyor ise, buzdolabı lastiği hava kaçıtıyor ve yamulmalar meydana geldiyse buzdolabı kapı lastik değişimi yapılması gerekir.

Sık, sık elektrik kesintisinin yaşanması: Sıklıkla elektrik kesintileri ile karşı karşıya kalıyorsanız buzdolabında karlanma ve buzdolabında buzlanma meydana gelebilir. İşte bu nedenle buzdolabının içi buz tutuyor diyorsanız ünlemlerinizi alarak elektrik kesintilerine çare bulmalısınız.

Sonuç

Buzdolabı karlanma yapıyor ve buzdolabı buzlanma yapıyor şikayetinin nedenleri ve çözüm önerilerini anlattık. Burada ki bilgilere göz atarak buzdolabının neden buzlanma ve karlanma yaptığını hemen anlayabilirsiniz. Eğer çözüm bulamadıysanız yorum kısmından da teknisyen arkadaşlarımızdan yardım isteyebilirsiniz.

Dilerseniz yorum bölümüne buzdolabı marka ve model belirterek buzdolabı karlanma yapıyor sorununu anlatıp destek isteyebilirsiniz.

Yorum yapın