Bulaşık makinesinde meydana gelebilecek en büyük arızalardan biri de, bulaşık makinesi içinde su birikiyor olmasıdır. Aynı zaman da bulaşık makinesi içine su doluyor, su taşıyor, su sızıyor ve bulaşık makinesi kendiliğinden su alıyor gibi sorunlarda bu sorun ile birebir bağlantılı olabilir.
Peki bulaşık makinesi içerisinde neden su kalır ve su kalmasının sebebi nedir biliyor musunuz? Bulaşık makinesi içinde su birikiyorsa; Bulaşık makinesi ventil arızası, lavaboya bağlı gider hortumundan geri makinenin içerisinde su gelmesi, kirli suyun geri tepmesi, atık su pompa arızası veya bulaşık makinesi ana kart arızasından kaynaklanmaktadır.
Bulaşık Makinesi kendiliğinden Su Alıyor
Bulaşık makinesi kapalıyken de içine su alıyorsa bulaşık makinesi emniyet köpüğünde, ana kartta, ventil de ya da gider hortumundan suyun yeniden makinenin dolmasından kaynaklanmaktadır. Bu bulaşık makinesinde karşılaşabileceğiniz önemli sorunlardan biri olmasından dolayı bulaşık makinesi içinde su birikiyor arızasının çözmeniz gerekmektedir.
Bulaşık Makinesinde Su Kalıyor
Bulaşık makinesi yıkama işlemini bitirdikten sonra içerisindeki kirli suyu dışarı atması gerekir. Suyun atılamaması ya da bulaşık makinesi içinde bir miktar su kalmış olması bulaşık makinesinin arızalı olduğunun belirtisidir. Bulaşık makinesi içinde su kalıyor ya da içinde su birikiyor arızası farklı problemlerdir. Bu nedenle bulaşık makinesinde su aklıyor olması tamamen suyun makineye dolmasından, ventil arızasından ve pompa arızasından kaynaklanmaktadır.
Bulaşık Makinesi Suyun Tamamını Atamıyor
Bulaşık makinesi bulaşıkları yıkayacak kadar su kalır. Çok fazla su almaz. Eğer bulaşık makinesi içinde su kalıyor ise içerisine çok fazla su aldığı ve suyu dışarıya atmak için pompaya verilen sürenin aşıldığına işaret etmektedir. Bulaşık makinesinde su birikiyor, içinde su kalıyor ve suyu tamamen dışarıya atamıyor ise, aşağıda belirtmiş olduğumuz çözüm yollarına bakınız. Bulaşık makinesi içinde su birikiyor, su kalıyor ve suyun tamamını atamıyor ise;
- Bulaşık makinesi su tahliye pompası tıkalı olabilir. Pompayı temizlemeniz gerekmektedir.
- Bulaşık makinesi pompası arızalı olabilir. Değiştiriniz.
- Bulaşık makinesi gider hortumu tıkanmış olabilir. Temizleyiniz.
- Gider hortumu aşırı yağlı olabilir.
- Ventil arızalı olabilir.
- Su sensör göstergesi arızalı olabilir. Değiştiriniz.